top of page

MAGASIN:

SACC's brevkasse:

Hej SACC!

Jeg var på toilettet i skolen her i går, (hvilket jeg er en del her for tiden… er bange for, jeg har blærebetændelse, har i evt. nogen gode råd til hvad jeg så skal gøre???) Nå, men nu til det pinlige.. Da jeg så skulle ud igen, kan jeg høre, at der står sådan 10 drenge ude foran toilettet, og jeg synes simpelthen, at det ville være så pinligt at gå derud, da de stod der. Jeg ventede lidt med at gå ud og håbede på, at de gik, men de blev bare ved med at stå der. Efter sådan 10 minutter blev jeg nødt til at gå ud. Det var SÅ pinligt og de kiggede alle sammen mega underligt på mig, da jeg kom ud.

 

Hilsen hende, som tror hun har blærebetændelse.

 

Hej!

Tusind tak for din pinlige historie. Det var godt nok uheldigt, men det gav et godt grin på redaktionen. Med hensyn til blærebetændelse, vil vi foreslå, at du går til lægen hurtigst muligt, da det kan ende med at blive alvorligt, hvis ikke du får det tjekket! Din læge kan helt sikkert fortælle dig, hvad der er galt. Held og lykke!

 

Knus SACC

Kære SACC!

Jeg er en pige, som går i 2.g på Nærum Gymnasium. Generelt klarer jeg mig godt i skolen. Jeg har gode venner og får tilfredsstillende karakterer. I sidste uge gjorde jeg dog noget, som jeg har fortrudt. Jeg kom til at kopiere noget af en stil fra nettet, da jeg skulle skrive min historieopgave, og jeg er bange for, at min lærer finder ud af, at jeg har snydt. Jeg tjekker mine Lectio beskeder og opgaven inde på opgaveafleveringer hele tiden, fordi jeg er så nervøs for, at min lærer har fundet ud af det. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre, og jeg er virkelig bange for at blive opdaget og for blive smidt ud af skolen. Hvad skal jeg gøre? Hilsen en meget fortvivlet pige.

 

Hej fortvivlede pige!Puha, den var ikke god, hva? For det første vil jeg sige, at det er en meget dårlig idé at plagiere, da du kun snyder dig selv, og din lærer ikke har mulighed for at hæve dig fra dit nuværende niveau, da læreren ikke kan vurdere dit faglige niveau! Derudover skal du overveje, om det var det hele værd, uanset om du bliver taget i at snyde eller ej. Du skal gøre op med dig selv, om denne følelse af at være fortvivlet og nervøs var den gode karakter værd? Hvis du bliver opdaget, står du i en virkelig uheldig situation overfor din lærers bedømmelsesevne af dig. På redaktionen forstår vi din fortvivlede, men vi anbefaler, at dette ikke sker igen. Derudover kan du også overveje, om du vil melde dig til din lærer? Det kan være, at læreren eventuelt giver dig lov til at aflevere en ny opgave, eller du kan afklare med dig selv, om forskrækkelsen var slem nok til, at du aldrig gør det igen? Vi håber du kunne bruge vores svar og, at du tager den rette beslutning.

Med venlig hilsen SACC.

Her er et link til regler om plagiat, hvis du skulle være i tvivl om hvilke regler der gælder: http://www.stopplagiat.nu/

 

Helenes studieretning blev nedlagt!

Vi har talt med Helene Karlshøj omkring valg af gymnasium og studieretning. Helene er 17 år, og går i 2.b på Nærum Gymnasium med studieretningen Engelsk A, Samfundsfag B og Psykologi C. Hun valgte ikke at talte med en vejleder, inden hun valgte linje, da hun ikke følte, hun havde behov for det. Hun var sikker på hvilken linje hun vil have, og hun havde oprindeligt valgt en "supersproglinje", der indebærer Spansk A, Fransk A og Engelsk B. Denne linje blev aldrig oprettet, derfor skulle Helene nu til at tage et nyt valg af studieretning. ”Jeg modtog et opkald, dagen før sidste frist for valg af studieretning og blev tvunget til at tage et drastisk valg”, udtaler Helene sig. Hun valgte derfor Psykologi-linjen, da det er en ordinær linje, som senere hen kan give adgang til mange forskellige uddannelser, der matcher hendes oprindelige valg om en sproglinje.

Så markant er forskellen på det engelske og danske skolesystem

Kirstine gik på en almindelig folkeskole i Danmark i de første 10 år af hendes skolegang, men efter folkeskolen valgte hun at prøve noget nyt, og få et andet blik af verdenen. Et ophold, som Kirstine indtil videre har haft stor glæde af, men dog har opholdet haft positive og negative konsekvenser, på den faglige og sociale front. Kirstine nævner, at forskellen på den engelske og den danske skole er meget forskellig. Længden på deres skoledage væsentlig længere, deres officielle skoledage slutter først klokken 17:30, og forsætter helt til klokken 20:30, med tvungne aktiviteter for eleverne på skolen. Derudover går de også i skole om lørdagen. Dette skyldes derfor også, at presset i den engelske skole er markant højere. Mængden af lektier er stort set den samme som i Danmark. Hun nævner, at der er tidspunkter på året, hvor hun føler sig ekstra presset på grund af eksaminer og store opgaver..

Det sociale på skolen i England, beskriver hun, som betydeligt bedre end i Danmark. Hun nævner blandt andet, at alle er meget mere åbne overfor forskellige typer. De kan alle sammen være med hinanden, og giver plads til at lære og acceptere. Derimod var hendes opfattelse af den danske skole meget anderledes. Hun mener, at man i højere grad gik op i kælenavne, fester og fodbold, end rent faktisk at lære noget. Kirstine beskriver blandt andet også skolegangen i England som lærerig, spændende og innovativ, hvorimod hun mener, at undervisningen i Danmark er mere useriøs, kedelig og ensartet.

 

Selvom Kirstine beskriver sin folkeskole i Danmark som udemærket, foretrækker hun dog at gå i skole i England. På den måde kan hun få lov til at fokusere på de ting, som hun har interesse for, i stedet for at bibeholde de samme fag, som hun gennemgik i folkeskolen, samt at skulle have endnu flere nye fag i gymnasiet. Dog savner Kirstine til tider sine venner i Danmark og hendes folkeskolelærere, som hun havde et godt forhold til.

Hun var ikke på besøgsdag, inden hun skulle tage sit valg af gymnasium, da hun ikke følte, at hun havde brug for det. Hun har hele tiden tænkt, at hun gerne ville gå på Nærum Gymnasium, Espergærde Gymnasium eller Birkerød Gymnasium. Efter hun havde været på Camp True North og orienteringsaften på Nærum Gymnasium, havde hun fået et godt indtryk, og derfor faldt hun for Nærum Gymnasium og dets gode faciliteter. Hun mente selv, det var et godt sted for hende, og fortryder ikke sit valg. Efter gymnasiet vil Helene holde et sabbatår, som enten skal bruges på arbejde eller rejse med venner. Hun kunne bl.a. godt tænke sig at komme til Paris et år, da hun har en stor interesse indenfor fremmedsprog og især den franske kultur. Det var derfor hun oprindeligt havde valgt supersproglinjen.

Bevidst om fremtiden

Som sagt går Helene nu i 2.g. Hun er stadigvæk meget glad for sit valg af linje og har ikke på noget tidspunkt overvejet at skifte. Hun føler, at det er den linje, der tilpasser sig hendes behov, og hun kan ikke se sig selv gå på en anden linje. Helene er bevidst om fremtiden og tænkte meget over fremtidige uddannelser, da hun skulle vælge studieretning. Derfor valgte hun aldrig noget i retningen af den naturvidenskabelige linje, da hun overvejer at gå i retningen af journalistuddannelsen og derved ikke har brug for de naturvidenskabelige fag. Helene har hele tiden vidst, at hun ikke ville gå på et gymnasium i hendes lokale område, da hun gerne ville prøve noget nyt og møde nogle nye mennesker.

17-årige Helene var sikker på, at hun skulle i gymnasiet med en sproglig studieretning, og var sikker på sit valg af supersproglinjen. Desværre, blev denne linje slet ikke oprettet, og Helene var nødsaget til at tage et nyt valg i sidste øjeblik.

Skrevet af: Amalie M. Lassen

Skrevet af: Cathrine Rektholt

 

Da Kirstine på sytten år efter folkeskolen ikke blev erklæret egnet til gymnasiet, tog hun chancen for at opleve noget nyt. Derfor valgte hun i sommeren 2014 at starte på Bedales Boarding School, som ligger i Hampshire i syd England; en tilfredsstillende beslutning.

bottom of page